Produkcia komunálneho odpadu na Slovensku a jeho vplyv na napĺňanie cieľov Agendy 2030 - Stašková, Slavomíra, 1989-
Agenda 2030 predstavuje komplexný súbor priorít pre dosiahnutie cieľov udržateľného rozvoja do roku 2030, ktorého súčasťou je aj záväzok znižovať produkciu odpadu pri súčasnom zvyšovaní efektívnosti využívania zdrojov. Konkrétne túto problematiku popisuje cieľ SDG 12 s názvom Udržateľná spotreba a výroba. Obsahom tohto konkrétneho cieľa je neustále zdôrazňovanie potreby predchádzať vzniku odpadu, znižovať množstvo vyprodukovaného odpadu a posilňovať obehové modely hospodárstva v kontexte cirkulárnej ekonomiky.