Analýza vybraných indikátorov cieľa 3 Agendy 2030 v krajinách EÚ - Megyesiová, Silvia, 1969-
Cieľ 3 Agendy 2030 je venovaný potrebe zabezpečiť zdravý život a podporovať blahobyt pre všetkých a v každom veku, čo predstavuje jeden z kľúčových pilierov udržateľného rozvoja a zdôrazňuje, že zdravie obyvateľstva je základným predpokladom sociálnej stability, ekonomickej produktivity, ako aj environmentálnej udržateľnosti. Tento cieľ reaguje na pretrvávajúce globálne výzvy, akými sú zdravotná infraštruktúra, rozdiely v dostupnosti zdravotnej starostlivosti, rizikové faktory životného štýlu, úmrtnosť na chronické ochorenia resp. infekčné choroby.