Vklady domácností ako pilier stability bankového sektora v eurozóne a na Slovensku - Paracka, Miloslav, 1974-
Vklady domácností sú často vnímané len ako finančné úspory pre horšie časy. V skutočnosti však zohrávajú oveľa dôležitejšiu úlohu. Kým v časoch ekonomického rastu fungujú ako zdroj úverov a rozvoja, v časoch krízy sa z nich stáva opora, ktorá pomáha udržiavať likviditu v ekonomike. Krízové obdobia ukázali, že kým trhové a medzibankové zdroje dokážu z trhu zmiznúť prakticky zo dňa na deň, vklady domácností sú jedným z pilierov, na ktorých stojí stabilita bankového sektora. Sledovanie, ako sa menil význam vkladov domácností v eurozóne a porovnanie so stavom na Slovensku počas posledných dvoch desaťročí.