Kredibilita centrálnych bánk krajín V4 počas dvoch najvýznamnejších kríz 21. storočia - Šajter, Roman, 2000-
Centrálne banky po celom svete sa snažia udržiavať dôveru verejnosti v ich schopnosť plniť záväzky vyplývajúce zo svojich mandátov. Schopnosť centrálnej banky dodržiavať tieto záväzky je významne ovplyvnená dôveryhodnosťou centrálnej banky, ktorá sa v ekonomickej teórii označuje pojmom kredibilita. Skúmanie kredibility centrálnych bánk krajín Vyšehradskej skupiny (V4), počas obdobia rokov 2008-2024. V rámci zvoleného obdobia sa prejavuje efekt dvoch najvýznamnejších kríz 21. storočia, a to globálnej finančnej krízy a krízy spojenej s pandémiou Covid-19.