Funding Structure of Clusters in Post-Communist and Developed Countries - Burger, Peter
Článok porovnáva štruktúru financovania európskych klastrov. Na preskúmanie štruktúry rozpočtu európskych klastrov využíva ručne vypĺňaný dotazník (n = 185). Cieľom je identifikovať rozdiely medzi klastrami v postkomunistických a rozvinutých krajinách, ako aj medzi klastrami nachádzajúcimi sa v krajinách s vyššou a nižšou úrovňou inovačnej výkonnosti. Výsledky ukazujú, že klastre v (i) postkomunistických krajinách a (ii) krajinách s nižšou úrovňou inovačnej výkonnosti majú vo svojich rozpočtoch oveľa vyšší podiel štrukturálnych fondov EÚ a komunitárnych programov ako klastre v (iii) rozvinutých krajinách a (iv) krajinách s vyššou úrovňou inovačnej výkonnosti.