Exploring the Gender Gap in Financial Literacy: New Survey Evidence from Slovakia - Cupak, Andrej, 1988-
Skúmanie rodových rozdielov vo finančnej gramotnosti na Slovensku. Pomocou podrobných reprezentatívnych mikroúdajov z Prieskumu o financiách a spotrebe domácností (HFCS - Household Finance and Consumption Survey) z roku 2021 autori ukazujú, že s ohľadom na relevantné charakteristiky, existuje mierna rodová priepasť vo finančnej gramotnosti.