Zlepšovanie kvality procesov v e-commerce pomocou štatistických metód - Anné, Richard, 1986-
Efektívne riadenie kvality procesov je kľúčovým faktorom úspechu v e-commerce. Aplikácia štatistických metód pri monitorovaní, kontrole a optimalizácii hlavných procesov: spracovanie objednávok, skladovanie, balenie, expedícia a doručenie. Diskutujú sa konkrétne nástroje, ako regulačné diagramy, multivariačné analýzy, prediktívne modely a detekcia anomálií, ktoré umožňujú znižovať variabilitu, predchádzať chybám a zlepšovať spoľahlivosť procesov. Štúdia zároveň opisuje metodiku zberu a spracovania dát, integráciu heterogénnych dátových tokov a využitie real-time analytiky pre kontinuálne zlepšovanie kvality procesov v digitálnom prostredí.