Language Interplay in The Great Gatsby - Chválová, Katarína, 1990-
Skúmanie vzájomného pôsobenia medzi jazykom a vývojom postáv v románe Veľký Gatsby od F. Scotta Fitzgeralda. Rozbor toho, ako jazykové zvláštnosti, ako napríklad figuratívny jazyk a fonologické schémy prispievajú k naratívnemu štýlu a ako sú zobrazované v spoločnosti.