Ethical Perceptions of Foreign Product Purchases Among Generation Z: The Impact of Patriotism, Ethnocentrism, and Worldmindedness - Čvirik, Marián, 1992-
Pochopenie úrovne etnocentrizmu, patriotizmu a svetonázoru u spotrebiteľov je pre marketérov kľúčové, pretože tieto faktory ovplyvňujú preferencie spotrebiteľov, nákupné rozhodnutia, vernosť značke a v konečnom dôsledku aj domácu ekonomiku. Cieľom tejto práce je preskúmať vlastenecké a etnocentrické tendencie, zhodnotiť svetonázor a preskúmať vzájomné vzťahy medzi týmito konštruktmi v rámci generácie Z na Slovensku.