Dosah digitálneho obsahu nízkonákladových leteckých spoločností - Frasch, Alexander, 1992-
Porovnávacia analýza výkonnosti a dosahu digitálnej marketingovej komunikácie nízkonákladových leteckých spoločností Ryanair a Wizz Air na platforme sociálnych médií Instagram. Cieľom štúdie bolo identifikovať rozdiely v dosahu, zapojení používateľov a zameraní na obsah počas sledovaného obdobia. Výskum využil kvantitatívnu obsahovú analýzu a konkurenčný benchmarking na základe údajov získaných z Instagramu a externých analytických nástrojov, ako sú Social Blade, Keyhole a Socialinsider. Zistenia naznačujú, že Ryanair dosiahol výrazne vyšší celkový dosah, zatiaľ čo Wizz Air preukázal vyššiu mieru zapojenia v porovnaní s dosahom príspevkov. Výsledky potvrdzujú, že väčšia základňa sledovateľov nemusí nevyhnutne znamenať vyššiu efektivitu obsahu a zdôrazňujú dôležitosť kreatívnej, autentickej a na zážitky orientovanej komunikácie v digitálnom marketingu.