Tools for Building and Methodological Approach to Assessing the Digital Transformation Index of Business Structures - Evhenovich, Cherneha Serhii
Proces implementácie konceptu digitálnej ekonomiky, ktorá sa stala ideológiou 21. storočia v rozvinutých krajinách sveta a v posledných rokoch aj u nás na úrovni malých a stredných podnikov je pomerne zložitý, zdĺhavý a kontroverzný, keďže moderní manažéri nemajú dostatočnú úroveň digitálnej gramotnosti a považujú digitálnu transformáciu za nepochopiteľný a zložitý jav, pričom nevidia jej miesto, úlohu a výhody pre vlastné podnikanie.