Dynamika vývoja sociálnej ekonomiky v regionálnom kontexte - Ivaničková, Mariana, 1977-
Príspevok sa zameriava na analýzu regionálnych rozdielov vo vývoji sociálnej ekonomiky na Slovensku v období rokov 2018-2022 s dôrazom na fungovanie a dynamiku vývoja registrovaných sociálnych podnikov. Teoretická časť vymedzuje základné legislatívne rámce sociálnej ekonomiky a podmienky fungovania registrovaných sociálnych podnikov podľa platnej právnej úpravy. Empirická časť vychádza z deskriptívnych štatistických metód a porovnania medzi ôsmimi samosprávnymi krajmi, kde sú analyzované percentuálne podiel založených a zrušených sociálnych podnikov na Slovensku.