Pracovné prostredie zamestnancov v cestovnom ruchu - Labancz, Andrej, 1999-
Hodnotenie pracovného prostredia zamestnancov v sektore cestovného ruchu so zreteľom na ich spokojnosť, wellbeing a faktory ovplyvňujúce pracovný výkon a lojalitu. Navrhnutie a aplikácia metodiky hodnotenia pracovného prostredia v konkrétnom podniku cestovného ruchu a identifikácia oblastí, ktoré si vyžadujú zlepšenie. Empirická časť je založená na dotazníkovom prieskume realizovanom medzi zamestnancami Vodného parku Tatralandia v období hlavnej sezóny v roku 2024. Zistenia naznačujú nízku mieru lojality zamestnancov, čo predstavuje riziko zvýšenej fluktuácie. Na základe výsledkov sú formulované konkrétne odporúčania zamerané na zlepšenie pracovného prostredia, motivácie a udržania zamestnancov v podnikoch cestovného ruchu.