Vybrané teoretické aspekty kultúrneho cestovného ruchu - Uderianová, Lucia, 1999-
Vybrané teoretické aspekty kultúrneho cestovného ruchu so zameraním na jeho vymedzenie, typológiu, produkty a motiváciu účastníkov. Systematické spracovanie základných prístupov k definovaniu kultúrneho cestovného ruchu a poukázanie na rozmanitosť jeho foriem a produktov na základe vedeckých zdrojov. Pozornosť je venovaná typológiám kultúrnych turistov a motívom účasti na kultúrnych aktivitách v destináciách. Príspevok vychádza z literárnej rešerše vedeckej literatúry domácich aj zahraničných autorov a poskytuje teoretický rámec pre ďalší výskum v oblasti kultúrneho cestovného ruchu. Sumarizácia vybraných teoretických prístupov ku kultúrnemu cestovnému ruchu a systematizácia jeho základných charakteristík.