Differentiated Instruction for Teaching Writing Skills - Chválová, Katarína, 1990-
Preskúmanie úlohy diferencovaných pokynov pri výučbe zručností písania. Snaží sa poukázať na to, ako individuálne osobnostné črty, ktoré sa označujú ako "model veľkej päťky", ovplyvňujú zručnosti písania a výkony študentov. Na základe výskumu sa ukázalo, že otvorenosť voči novým skúsenostiam úzko súvisí s kreativitou, kognitívnou flexibilitou a originalitou v písaní. Zároveň svedomitosť predurčuje štrukturálnu presnosť, koherentnosť a dodržiavanie akademických konvencií.