Venture Capital Investments in AI – EU27 Case - Dolná, Mária, 1989-
Rozbor globálnych investícií rizikového kapitálu do startupov, zameraných na umelú inteligenciu a dátových startupov od roku 2012 do roku 2025 s využitím údajov, zhromaždených OECD.AI zo zdrojov Preqin. Globálne investície rizikového kapitálu zaznamenali od roku 2012 do roku 2025 výrazný rast s dramatickým nárastom v období rokov 2021 – 2022, ktorý bol poháňaný technológiami, energetikou a finančnými službami.