Presidential Elections in the Republic of Poland in 2020 and 2025 in a Comparative Perspective - Brynko, Olha, 1988-
Porovnanie prezidentských volieb v Poľsku v rokoch 2020 a 2025, zameranie sa na ich priebeh, výsledky a vplyv na politickú scénu v krajine. Analýza zdôrazňuje, ako pandémia COVID-19 ovplyvnila volebný proces a skúma kandidátov, ich volebné výsledky a kľúčové udalosti počas volieb. Zistenia odhaľujú pretrvávajúce spoločenské rozdelenie, ktoré odráža krehkosť demokratického systému a zdôrazňuje význam týchto volieb pre budúci politický vývoj krajiny, vzťahy s Európskou úniou a medzinárodné postavenie Poľska.