Tvorba marketingovej stratégie pre inovačný rozvoj podniku - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
V súčasných podmienkach sa inovačná činnosť stáva neodmysliteľnou súčasťou zvyšovania efektívnosti organizácií. Externé prostredie sa vyznačuje vysokou dynamikou a určitou mierou neistoty, pričom pôsobenie v ňom je spojené so značným rizikom. Neúspech v oblasti inovácií však predstavuje ešte väčšie riziko. Popredné svetové spoločnosti zakladajú svoj úspech na presvedčení, že inovácie sú nevyhnutné, zvládnuteľné a že efektívne riadenie inovácií je kľúčom k udržaniu vysokej výkonnosti. Neschopnosť zavádzať inovácie naznačuje neschopnosť spoločnosti prispôsobiť sa podmienkam externého prostredia, čo môže v konečnom dôsledku viesť k bankrotu.