Marketingová komunikácia - Ševčíková, Renáta, 1982-
Strategická marketingová komunikácia predstavuje disciplínu, ktorej sa tento príspevok venuje, preto je potrebné vymedziť kontext a úlohu marketingu a marketingovej komunikácie. Marketing možno chápať ako prístup k poskytovaniu ponúk a nákupu tovarov a služieb na trhu [1] a jeho korene sa nachádzajú v publikovaných princípoch vedeckého manažmentu Fredericka Winslowa Taylora [2]. Vedie k manažérskej orientácii, no obsahuje aj organizačnú a sociálnu funkciu.