Využitie štatistických nástrojov pri optimalizácii ekologických stavebných procesov - Filipová, Alexandra, 1999-
Zmeny v oblasti stavebníctva, zamerané na udržateľnosť a efektívne využívanie zdrojov, si vyžadujú nové prístupy k riadeniu kvality procesov. Štatistické metódy predstavujú efektívne nástroje na zber, analýzu a interpretáciu dát, ktoré pomáhajú identifikovať odchýlky, znižovať plytvanie a optimalizovať výsledné procesy. Ukázanie, ako je možné aplikovať tri štatistické nástroje ako štatistickú reguláciu procesov (SPC), experimentálny dizajn (DOE) a Pareto analýzu, pri optimalizácii ekologických stavebných procesov. Každý z týchto nástrojov umožňuje odhaľovať neefektívnosti, zlepšovať kvalitu a podporovať udržateľný prístup v stavebných firmách.