How To Teach English Linguistic Borrowings in Slovak: A Methodological Treatise - Mandáková, Alexandra, 1980-
Návrh štruktúrovaného pedagogického prístupu k výučbe anglických prevzatých slov v slovenčine, založenom na jazykovom povedomí, interkultúrnej kompetencii a komunikačnej metodike. Vychádzajúc z poznatkov z pedagogiky učiteľov angličtiny, ktorá kladie dôraz na jazykovú, interkultúrnu a metodologickú prípravu, náčrt praktických stratégií pre vyučovanie, ukážkových cvičení a odporúčania pre integráciu prevzatých slov do vyučovania. Cieľom je, aby študenti pochopili pôvod, adaptačné procesy, významy a kontexty používania anglických prevzatých slov v slovenčine a posilnilo to ich celkové jazykové povedomie a komunikačnú kompetenciu.