Generovanie jednoduchej aplikácie pomocou nástrojov umelej inteligencie - Sojka, Pavol, 1978-
Generovanie kódu jednoduchej aplikácie pre zistenie aktuálnej teploty podľa zadaného mesta v Slovenskej republike. Kód je plne generovaný pomocou nástrojov umelej inteligencie, a to konkrétne Gemini, Grok a ChatGPT četbotov. Predpokladá sa, že v blízkej budúcnosti by tieto nástroje mohli do veľkej miery prevziať programovanie/generovanie kódu a teda tým významne znížiť potrebu ľudských programátorov. Preskúmanie aktuálneho stavu na tomto poli a či sú tri rôzne četboty schopné vygenerovať bez dodatočnej asistencie samostatný funkčný kód pre aplikáciu, ktorá má iba jeden účel, a to zistenie počasia z domény shmu.sk. Popis vytvorenia testovacieho prostredia a nasadenie vygenerovaného kódu umelou inteligenciou a jeho porovnanie s nasadením kódu autorov.