Indicators and Strategic Imperatives of International Investment Policy: Territorial Development Modeling - Karpenko, Lidiia
Medzinárodná investičná činnosť zaujíma v systéme moderného medzinárodného obchodu osobitné miesto. Dosiahnutie vysokej úrovne sociálno-ekonomického rozvoja v krajine, vo svete, nie je možné bez účinnej štrukturálnej a investičnej politiky formovania medzinárodných hospodárskych vzťahov s cieľom vytvoriť priaznivé investičné prostredie. Medzinárodná investičná činnosť je neoddeliteľne spojená s hodnotením stavu a prognózovaním vývoja medzinárodného investičného trhu. V tomto prípade je dôležité výhodne umiestniť finančné prostriedky, správne posúdiť investičnú atraktivitu investičných objektov. Ukazovateľmi efektívnej ekonomiky nie sú objemy prilákaných investícií, ale racionálnosť ich využitia.