Australia’s Regional Economic Integration - Grešš, Martin, 1978-
Svetová ekonomika je dynamický systém, ktorý prechádza neustálou transformáciou. Ústredným aspektom tohto vývoja je proces internacionalizácie, ktorý odráža prehlbujúce sa hospodárske väzby medzi štátmi a regiónmi. Tieto prepojenia sa posunuli od jednoduchých obchodných výmen smerom k čoraz integrovanejším štruktúram, ktoré zahŕňajú komplexné hodnotové reťazce a intenzívnejší tok informácií. Hospodárska integrácia sa tak ukázala ako strategická reakcia na hospodárske riziká a zároveň ako zdroj príležitostí vyplývajúcich zo vzájomnej výmeny.