Spotlight on Corruption in Political Discourse: A Critical Discourse Analysis - Kapráliková, Ivana, 1974-
Táto kapitola využíva diskurzívny analytický prístup na skúmanie toho, ako jazyk konštruuje význam a formuje vplyv v politických kontextoch. Ako ilustruje širší zväzok, textová analýza zahŕňa rôzne metodiky, ktoré prispievajú k pochopeniu tvorby významu v rôznych diskurzoch. V tomto interdisciplinárnom rámci slúži politická rétorika ako silný nástroj na formovanie verejných naratívov a posilňovanie spoločenských mocenských štruktúr. Kapitola tiež prispieva k širšej interdisciplinárnej diskusii knihy tým, že sa zaoberá kľúčovou medzerou v analýze politického diskurzu – skúmaním diskurzívnej manipulácie v prípadoch korupcie, do ktorých sú zapojení politici v etablovaných demokraciách.