Materiality in Audit – the Heart of Audit - Krišková, Petra, 1981-
Významnosť v rámci zákonného auditu predstavuje určitú podstatu samotného auditu. Na jednej strane významnosť pomáha určiť, ktoré nesprávnosti sú z hľadiska finančných výkazov významné, a na druhej strane je faktorom, ktorý stanovuje samotný rozsah audítorských testov. Závislý vzťah medzi významnosťou a audítorským rizikom ovplyvňuje veľkosť vzoriek, ktoré audítor otestuje. Neexistuje jednotný vzorec na určenie významnosti. Významnosť sa stanovuje na základe odborného úsudku a skúseností audítora. Je dôležité venovať dostatočnú pozornosť stanoveniu významnosti, pretože jej vplyv na celý proces auditu je významný. Predmetom skúmania je trojuholník závislosti medzi významnosťou, audítorským rizikom a veľkosťou vzorky.