Analysis of Consolidated Financial Statements of Entities in Slovakia in 2023 - Užíková, Zuzana, 2000-
Príspevok sa zameriava na štatistickú analýzu konsolidovaných finančných výkazov slovenských subjektov za rok 2023. Analyzujú sa finančné ukazovatele, ako sú aktíva, pasíva, obrat a prevádzkové výsledky, s cieľom posúdiť finančné zdravie, stabilitu a ziskovosť spoločností. Používajú sa korelačné a regresné analýzy vykonané v programovacích jazykoch Python a R. Zistenia poukazujú na vzťahy medzi kľúčovými finančnými ukazovateľmi a ich vplyvom na ziskovosť a stabilitu.