Subnárodné vládne úrovne ako súčasť viacúrovňového riadenia v EÚ - Belkovicsová, Daša, 1982-
Zaoberanie sa postavením subnárodných úrovní samosprávy v rámci viacúrovňového riadenia v Európskej únii. Porovnanie ich inštitucionálnej štruktúry a územnej organizácie v jednotlivých členských štátoch EÚ a poukazovanie na rozdiely, vyplývajúce z historických, politických a administratívnych špecifík. Identifikovanie faktorov, ovplyvňujúcich počet a povahu subnárodných úrovní a upozorňovanie na riziká, spojené s fragmentáciou miestnych samospráv.