Price Developments in Consumption Categories and Their Socio-economic Implications for Households in V4 Countries - Maťašová, Jana, 1999-
Venovanie sa problematike dopadov inflácie na výdavky domácností v krajinách V4 so zameraním na vývoj cien v jednotlivých kategóriách, podľa klasifikácie COICOP. Identifikovanie oblastí spotreby domácnosti, v ktorých sa cenové zmeny prejavili najvýraznejšie a rozbor ich možných dôsledkov na zmenu spotrebiteľského správania. Zistenia ukazujú, že najväčší cenový rast nastal v základných výdavkových kategóriách, čo môže negatívne ovplyvňovať životnú úroveň domácností, najmä v prípade nízkopríjmových skupín.