Green Aspect of Recovery and Resilience Plan - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Financovanie Plánu obnovy a odolnosti by malo skončiť koncom roka 2026. V praxi to znamená, že všetky projekty, financované týmto nástrojom by už mali byť začaté, alebo ukončené. Preto je možné čiastočne posúdiť potrebu a účinnosť národných plánov obnovy. Zameranie sa na stanovené míľniky a ich implementáciu v rámci prvého piliera – zelenej transformácie v Mechanizme obnovy a odolnosti. Kríza COVID-19 narušila implementáciu predtým prijatých stratégií, týkajúcich sa environmentálnych opatrení, a preto bolo potrebné do národných plánov obnovy začleniť aj zložky, zamerané na opatrenia, súvisiace s ochranou životného prostredia.