A Dividend of Democracy - Markussen, Thomas
Aký je rozdiel medzi demokraciou a riadením krajiny? Vo všeobecnosti má demokratické rozhodovanie dva typy účinkov. Po prvé, demokracia môže viesť k prijatiu odlišných pravidiel a politík ako autokracia, buď preto, že sa zohľadňujú odlišné záujmy, alebo preto, že proces zhromažďovania informácií je odlišný (Condorcet 1785). Po druhé, tie isté pravidlá a politiky môžu fungovať odlišne v závislosti od toho, či boli zvolené demokraticky alebo ich vnútila nejaká autorita. Táto kapitola sa zameriava na druhý typ účinku a predstavuje dôkazy zozbierané v experimentálnych kooperatívnych hrách.