Bridging the Gap: Toward Inclusive Tourism in the Banská Bystrica Region of Slovakia - Marčeková, Radka
Táto štúdia skúma dostupnosť turistických zariadení v Banskobystrickom kraji na Slovensku pre návštevníkov so zdravotným postihnutím a skúma postoje poskytovateľov služieb k inkluzívnemu cestovnému ruchu. Dostupnosť zostáva kľúčovou výzvou pri rozvoji spravodlivých turistických služieb a cieľom tohto výskumu je zhodnotiť súčasný stav bezbariérovej infraštruktúry a zároveň identifikovať príležitosti na zlepšenie.