Zákon o evidencii tržieb - Kubíková, Janka
Rekodiﬁkáciou zákona o používaní registračných pokladníc sa dosiahne sprehľadnenie zákona po skončení používania elektronických registračných pokladníc a následne zavedení on-line registračných pokladníc vo vzťahu k novým trendom v evidencii tržieb. Nanovo sa deﬁnuje osoba povinná evidovať tržbu prostredníctvom pokladnice eKasa. Tento zákon sa vzťahuje na predávajúceho, ktorým je fyzická osoba alebo právnická osoba, ktorá má oprávnenie na výkon podnikania alebo na výkon inej samostatne zárobkovej činnosti a prijíma tržbu za predaj tovaru alebo poskytovanie služby; bez ohľadu kde má trvalý pobyt alebo sídlo. Zavádza sa nový typ pokladnice, tzv. softvérová on-line registračná pokladnica, pričom podnikateľ sa môže rozhodnúť, či bude používať tento typ pokladnice alebo bude používať on-line registračnú pokladnicu, resp. virtuálnu registračnú pokladnicu.