Digitálna transformácia v hotelierstve: výzvy a príležitosti pre riadenie hotelov - Ferancová, Adriana, 2000-
Cieľom príspevku je zhodnotiť proces digitálnej transformácie v hotelierstve a identifikovať jej hlavné výzvy a príležitosti pre efektívne riadenie hotelov. Príspevok sa zameriava na skúmanie, ako digitálne technológie menia tradičné hotelové procesy, napomáhajú pri zvyšovaní kvality služieb a ovplyvňujú spokojnosť hostí. Empirická časť práce vychádza z kvalitatívneho prieskumu s manažérmi dvoch hotelov, ktoré implementovali rôzne digitálne nástroje. Získané výsledky ukazujú, že digitalizácia prispieva k vyššej efektívnosti a personalizácii služieb, no jej implementácia naráža na limity technologickej pripravenosti a školenia personálu. Manažéri zdôraznili potrebu kontinuálneho vzdelávania zamestnancov a posilnenia kybernetickej bezpečnosti. Digitalizácia hotelového prostredia nie je len technologickou, ale aj strategickou a kultúrnou zmenou v riadení hotelov.