Exploring Student Engagement in Digitally Enhanced Economics Courses: Reflections from a Teaching Innovation Initiative - Mészáros, Róbert, 1988-
Článok skúma dynamiku zapojenia študentov do digitálne vylepšených kurzov ekonómie prostredníctvom reflexie iniciatívy v oblasti inovácií vo výučbe, ktorá bola implementovaná v kontexte slovenského vysokoškolského vzdelávania. V reakcii na rastúci dopyt po aktívnom učení a digitálnych kompetenciách v ekonomickom vzdelávaní bola vyvinutá štruktúrovaná pedagogická reorganizácia s využitím kombinovaných formátov výučby a digitálnych nástrojov. Článok predstavuje koncepčnú a empirickú analýzu toho, ako bola iniciatíva implementovaná vo vybraných kurzoch ekonómie, vrátane logiky návrhu, integrácie technológií a pedagogických výsledkov. Hoci článok nevyužíva empirické testovanie, poskytuje fundované úvahy o vývoji kurzov, výbere nástrojov a interakcii študentov v digitálne sprostredkovaných prostrediach. Zistenia ukazujú na potenciál dobre integrovaných digitálnych stratégií na zlepšenie motivácie, účasti a reflexie študentov, pričom zároveň načrtávajú inštitucionálne a pedagogické výzvy, ktoré sa objavili. Článok rozširuje diskusiu o digitálnej transformácii v ekonomickom vzdelávaní tým, že ponúka prenosné poznatky pre lektorov a tvorcov učebných osnov.