Digital Skills for the Real Estate Market: Mapping Research, Market Expectations, and Curriculum Design - Romanová, Anita, 1973-
Digitálne zručnosti a kompetencie sa stávajú kľúčovým predpokladom zamestnateľnosti na súčasnom trhu s nehnuteľnosťami, ktorý prechádza dynamickou transformáciou poháňanou technologickými inováciami, automatizáciou a nástupom PropTech riešení. Cieľom štúdie je zmapovať súčasný stav poznatkov o digitálnych kompetenciách požadovaných od realitných profesionálov, identifikovať ich zastúpenie vo vedeckej literatúre a porovnať tieto zistenia so súčasnými požiadavkami trhu práce. Metodologicky je výskum založený na analýze akademických a vedeckých publikácií indexovaných v databáze Web of Science za obdobie 2010 – 2024.