Between Tolerance and Protection: The Theoretical Logic of Militant Democracy - Augustín, Michael, 1991-
Tento článok skúma teoretické a normatívne základy militantnej demokracie so zameraním na napätie medzi demokratickým pudom sebazáchovy a liberálnou toleranciou. Využitím kvalitatívnych metód, normatívnej právnej analýzy a demokratickej teórie štúdia skúma, ako rôzne demokratické modely konceptualizujú hranice tolerancie a mechanizmy ochrany. Zisťuje, že hoci militantná demokracia ponúka obhájiteľnú logiku podmienenej tolerancie, bez jasných záruk riskuje, že sa dostane do autoritárstva. Článok tvrdí, že akékoľvek legitímne uplatnenie musí zostať primerané, procedurálne ohraničené a právne zodpovedné. Prispieva k diskusiám o tom, ako môžu demokracie odolávať vnútorným hrozbám bez toho, aby ohrozili svoje vlastné ústavné a normatívne záväzky.