Perspektívy slovenského obranného priemyslu a jeho vplyv na ekonomiku Slovenskej republiky - Szabo, Stanislav, 1970-
Slovenský obranný priemysel prešiel od roku 2022 výraznou transformáciou, výraznou mierou prispieva k rastu národnej ekonomiky aj bezpečnosti. Vďaka podpore EÚ a silnejúcemu globálnemu dopytu dosiahol v roku 2024 rekordný export. Sektor posilňuje zamestnanosť, regionálny rozvoj, fiškálne príjmy a inovačnú kapacitu, čím zvyšuje odolnosť slovenskej ekonomiky v rámci obranného ekosystému EÚ. Súčasný stav obranného priemyslu a predikcia ďalšieho vývoja.