HEI Partners in the Context of Creative Thinking - Otiepková, Soňa
Tento prieskum bol vyvinutý špeciálne s cieľom zistiť úroveň a prínos spolupráce medzi univerzitami a externými partnermi s dôrazom na rozvoj kreatívneho myslenia. Ústredná otázka znela: Ovplyvňuje aktívna spolupráca medzi univerzitami a externými partnermi rozvoj kreatívneho myslenia a podporuje inovácie? Skúmanie kreatívneho myslenia z hľadiska originality, plynulosti, flexibility a rozpracovanosti, ako aj jeho vnímaného vplyvu na inovácie. Hlavným cieľom prieskumu bolo pochopiť očakávania a vnímané prekážky týkajúce sa spolupráce s externým prostredím univerzity v kontexte kreatívneho myslenia. Ďalším cieľom bolo definovať hlavné atribúty dobrej spolupráce medzi univerzitami a externými zainteresovanými stranami a zároveň identifikovať ich vnímanie kreatívneho myslenia medzi vysokoškolskými študentmi.