Fiškálna konsolidácia a jej dopad na ekonomické postavenie domácností na Slovensku - Maťašová, Jana, 1999-
Cieľom príspevku je posúdiť mieru rizika príjmovej chudoby slovenských domácností s deťmi a zhodnotiť, ako sa ich príjmová situácia môže zmeniť po zavedení konsolidačného balíčka plánovaného na rok 2026. Proces konsolidácie zahŕňa rôzne prístupy kombinujúce úpravy na príjmovej aj výdavkovej strane rozpočtu, pričom ich výsledné nastavenie ovplyvňuje rozsah aj charakter jej dopadov na domácnosti.