Dietary Restrictions and Special Food Needs in Tourism Contexts: Does the Love of Events go Through the Stomach? - Pompurová, Kristína
Cieľom tejto štúdie je preskúmať, či a ako diétne obmedzenia alebo špeciálne diétne potreby, vyplývajúce nielen zo zdravotných problémov, ale aj zo životného štýlu alebo náboženských úvah, ovplyvňujú skúsenosti návštevníkov rôznych organizovaných podujatí. Štúdia využíva kvalitatívny výskumný dizajn, ktorý interpretuje výsledky obsahovej aj sentimentálnej analýzy 154 hĺbkových rozhovorov s účastníkmi kultúrnych, športových a iných podujatí z 18 krajín, ktorí majú diétne obmedzenia z dôvodu zdravia, životného štýlu alebo náboženských dôvodov.