Cultural Diplomacy and the Role of Culture in International Negotiations - Strelinger, Ján, 1964-
Diplomatické nástroje a proces rokovania sú dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, najmä v dobe, keď mnohé štáty považujú globálnu vojnu za neprijateľný spôsob riešenia konfliktov. Je zrejmé, že kultúra má často vplyv na rokovania, rovnako ako nespočetné množstvo ďalších premenných. Otázkou potom je, aký môže byť charakteristický vplyv kultúry na rokovania, a to ako pri vytváraní neočakávaných príležitostí na urovnanie sporov, tak aj pri vytváraní prekážok pre dosiahnutie dohody.