Zu einigen Merkmalen der deutschen religiösen Sprache - Kucharová, Jana, 1981-
Náboženský jazyk vždy predstavuje osobitný komunikačný register, ktorý sa vyznačuje špecifickou kombináciou teologických, kultúrnych a jazykových prvkov. Na pragmatickej úrovni prispieva náboženský jazyk k formovaniu a rozvoju identity, komunity a hodnôt. Zároveň však predstavuje napätie medzi posvätnosťou a bežným jazykom. Cieľom príspevku je identifikovať kľúčové charakteristiky tejto jazykovej variety, analyzovať jej funkcie v náboženskom diskurze a identifikovať jej vplyv na výučbu predmetov v nemeckom jazyku.