Berufsbezogene kommunikative Kompetenz - Kunovská, Ingrid, 1976-
Znalosť cudzích jazykov sa v posledných desaťročiach stala v profesionálnom svete čoraz dôležitejšou. Cestovanie, cezhraničná mobilita v pracovnom živote a v porovnaní s minulosťou čoraz častejšie medzikultúrne kontakty v každodennom a profesionálnom prostredí sa stali pre mnohých ľudí bežnou súčasťou života. Otázka, čo presne je odborná výučba nemeckého jazyka a ako by mala byť navrhnutá, aby spĺňala komunikačné požiadavky trhu práce a profesionálny rozvoj, by mala byť adresovaná a zodpovedaná všetkými učiteľmi cudzích jazykov. Komunikačná kompetencia na pracovisku je považovaná za jednu z najdôležitejších osobnostných čŕt pracujúceho človeka.