Macroeconomic Determinants of Company Valuation in the Cultural and Creative Industries - Hrušovská, Dana, 1964-
Tento článok analyzuje makroekonomické determinanty ovplyvňujúce hodnotu podnikov v kultúrnom a kreatívnom priemysle (KKP), pričom sa zameriava na infláciu ako kľúčový faktor. Porovnávame oficiálnu, vnímanú a očakávanú infláciu domácnosťami na Slovensku a v eurozóne v rokoch 2009 – 2025. Analyzujeme priemerné ročné miery zmeny harmonizovaného indexu spotrebiteľských cien (HICP) a skúmame ich vzťah k verejným výdavkom na kultúrne služby, vysielanie a vydavateľskú činnosť v rámci eurozóny.