Using Technical Analysis by Forex Prediction - Bikár, Miloš, 1973-
Jednou z najčastejších otázok každého investora je, kam by sa pohybovali ceny jednotlivých aktív. Ktoré indikátory sú vhodnejšie na rozhodovanie na základe krátkodobých údajov? Nástroje technickej analýzy ponúkajú odpoveď na túto kľúčovú otázku pre celú investičnú komunitu. Technická analýza je založená na analýze časových radov a monitorovaní štatistických premenných, ako je cena, jej zmena alebo objem obchodov, pomocou štyroch základných pilierov: indikátorov, čiar, sviečok a tvarov.