Digital Transformation in Healthcare: Building Smarter, Safer, and More Efficient Systems - Jankelová, Nadežda, 1966-
Zdravotníctvo prechádza rozhodujúcim posunom od izolovanej, papierovej praxe k prepojenej starostlivosti riadenej dátami. Digitálna transformácia, katalyzovaná pandémiou Covid-19, tlakom na pracovnú silu a rastúcimi nákladmi, nanovo definuje spôsob toku informácií, prijímania rozhodnutí a zabezpečovania bezpečnosti v systéme zdravotnej starostlivosti. Táto teoretická analýza syntetizuje najnovšie vedecké poznatky a prax, aby vysvetlila, ako môžu konvergujúce technológie, napr. interoperabilné dátové platformy, elektronické zdravotné záznamy, podpora klinického rozhodovania, umelá inteligencia (AI) a internet lekárskych vecí (IoMT), priniesť merateľné zisky v oblasti bezpečnosti pacientov a prevádzkovej efektívnosti.