Creating a Tool for Assessing Individual Use of Soft-ware and Digital Technologies - Černý, Matej, 1982-
Napriek širokej dostupnosti dotazníkov na sebahodnotenie merajúcich digitálne kompetencie vo vedeckej literatúre chýbajú meracie nástroje určené na meranie rozsahu „reálneho“ používania softvéru a digitálnych nástrojov. Na základe: a. teoretického prehľadu literatúry, b. syntézy empirických článkov a c. hodnotenia expertov sme navrhli merací nástroj na posúdenie používania softvéru a digitálnych nástrojov. Panel piatich expertov overil obsahovú validitu otázok, ktorá bola následne potvrdená kognitívnymi rozhovormi s piatimi expertmi.