Typology of Opinion Leaders in the Digital Age: Innovative Integration of Human, Hybrid, and Virtual Forms - Burzová, Simona, 1999-
Článok porovnáva tradičné celebrity, ľudských influencerov a virtuálnych influencerov, pričom zdôrazňuje inovatívnu úlohu foriem riadených umelou inteligenciou. Výsledky naznačujú, že virtuálni influenceri ponúkajú značkám jedinečné výhody, ako je stabilita, kontrolovaný obsah a vyššia miera zapojenia. Napriek obavám o autenticitu predstavujú sľubnú inováciu pri formovaní preferencií spotrebiteľov a zvyšovaní efektívnosti marketingu.