Hodnotenie finančného zdravia podniku pomocou tradičných ukazovateľov a ukazovateľa EVA - Bachura, Martin, 2000-
Predmetom článku je analýza podniku z oblasti environmentálnych služieb a odpadového hospodárstva z hľadiska finančnej výkonnosti, stability a schopnosti dlhodobej tvorby hodnoty. Využité budú tradičné pomerové ukazovatele, ako aj moderné metódy vychádzajúce z konceptu ekonomickej pridanej hodnoty a predikčné modely bankrotu. Kombinovaný prístup umožní získať ucelený obraz o hospodárení podniku, nie len akú má likviditu či ziskovosť, ale zhodnotí, či skutočne generuje hodnotu pre vlastníkov a či je jeho finančný stav stabilný do budúcnosti.